top of page

Sex Sanningar & Myter

Nu är boken i stort sätt klar... Boken som kommer vara en revolution för barn och unga, för nyfikna vuxna och för människor som kommer till Sverige från andra kulturer.

Boken handlar om identitet och varje människas rätt att välja vem man vill vara och hur man vill bli behandlad. Boken handlar om integritet, varje människas rätt att bejaka sig själv. Från det perspektivet handlar boken om att välja njutning och kärlek. Den handlar om sexualitet, attraktion, kåthet och sex.

Nu kan du crowdfunda boken, skänk 500 kr och få en bok själv, samtidigt som du bjuder en skola på en gratis bok. Skänk 25.000 kr och få 10 böcker och bjud solan på 10 böcker, plus att du får en föreläsning eller workshop för dina vänner eller din organisation. Föreläsningen anpassas till dina önskemål, men handlar om glädje, sexualitet, intimitet och gränssättning.

Läs lite ur boken här:

Självkärlek!

Självkärlek är kraften som får dig att vilja vara 100% du. Kraften som riktar din uppmärksamhet mot dig själv och det i livet som gör dig glad och avslappnad.

Att medvetet vårda din självkärlek är viktigt. Självkärlek är att lära känna dig själv och respektera din egen vilja. Att utveckla det du är intresserad av och leva livet i utgångspunkt i att du ska må så bra som möjligt, så länge det inte inkräktar på andra levande varelsers rätt att leva i sin sanning, det är självkärlek.

När du älskar dig själv villkorslöst kan du också älska andra villkorslöst och du kan ta emot den kärlek som andra ger dig.

Det finns ett ordspråk som heter “älska din nästa så som du älskar dig själv”.

Jag skulle vilja säga, älska dig själv så som du älskar andra. Ofta har man mer respekt, lyhördhet och hänsyn till andra människor än vad man har till sig själv. En människa som älskar sig själv är skön att vara tillsammans med för det är en människa som tillåter andra att älska sig själva.

Du kan praktisera självkärlek genom att lyssna på dig själv och ha respekt för dina egna känslor. Att stå upp för den du är och vad du tycker om i alla lägen är kärlekshandlingar till dig själv. Självkärlek handlar också om att våga vara nyfiken och öppen för nya ideer och tankar som skapas inom dig. Kärleken till dig själv kommer att se olika ut genom olika perioder i livet och du kommer att påverkas av de val som du gör och det som händer i ditt liv.

När du känner stark självkärlek är det lätt att älska andra och det är lätt för andra att älska dig. Med stark och trygg självkärlek behöver du aldrig vara rädd för att bli sårad eller rädd för att bli ensam.

Kärlek och rädsla

Motsatsen till kärlek är rädsla, rädsla är en kraft som tar oss bort från någon eller något. När du känner rädsla, spänns kroppen istället för att slappna av. Precis som kärlek kan rädsla göra dig svag, men rädslan också kan ge dig massor av energi - fast på ett annat sätt än kärlek.

En rädsla som nästan alla människor har, är rädslan att bli inte bli accepterad, att bli bortvald eller lämnad. En annan stark rädsla som de flesta människor har är rädslan för att den kärleken du känner inte ska tas emot.

Många människor försöker vara till lags och försöker anpassa sig för att få kärlek.

Men kärlek inte något som du måste förtjäna och du behöver inte vara bra eller snäll för att vara värd att älskas. Äkta kärlek är kärlek som omfamnar allt, utan krav.

Ur rädsla kommer elakhet, dömande och förtryck. Rädsla är brist på kärlek, brist på närhet och trygghet. Så en människa som beter sig elakt och dömande är egentligen en människa som behöver mycket kärlek.

[...]

Vad är sexualitet?

Världshälsoorganisationen som jobbar för människors hälsa globalt skriver att:

  • Sexualitet omfattar kön, könsidentitet och köns- roller, sexuell läggning, erotik, njutning, intimitet och reproduktion och är genom hela livet en central aspekt av att vara människa. Sexualitet upplevs och uttrycks genom tankar, fantasier, åtrå, övertygelser, attityder, värderingar, beteenden, praktiker, roller och relationer.

Din sexualitet är din relation till din egen kropp och kroppens förmåga att njuta. Det är också dina instinkter och drifter som t.ex. längtan att vilja dela ditt liv med någon och skapa en familj. Uttrycket för sexualiteten är ofta påverkade av kulturen du växt upp i och de värderingar som omfattas av den. Sexualitet är också din relation till din sexuella energi och uttrycket för dina behov och drömmar.

Både individuellt och tillsammans med andra människor kan du utforska din sexualitet och mötas i njutning och intimitet på många olika sätt.

Din sexualitet är en viktig del av livet och sexualiteten förändras under livets olika skeden.

Din kropp

Kroppen är din farkost att resa genom livet med. Genom kroppen kan du uppleva världen, alla smaker, dofter, synintryck, känslor och ljud. Kroppen håller dig vid liv och genom att ta hand om kroppen, får du ett bra liv.

Din kropp är i ständig förändring. Fram till en viss punkt växer den och blir starkare och efter en särskild punkt i livet, blir den svagare och svagare för att till slut sluta att fungera. Hur länge vi håller oss unga beror både på ärftlighet och livsstil, men också om vår omgivning. Faktorer som kemikalier, miljögifter, stress, avgaser, oro, olyckor och inflammationer förkortar livet, medan vila, ren luft, lågintensiv träning, kalorifattig och ren mat samt sex, glädje och njutning förlänger livet.

När du mår bra och din kropp är i balans - så är dina hormoner i balans. Hormonerna är kemiska substanser som påverkar hur vi mår och hur kroppen fungerar. De produceras i hjärnan och i olika körtlar och organ i kroppen och hormonerna utsöndras ut i blodbanan och in i cellerna. När ett hormon sänds ut i kroppen, påverkas de inre organen och hjärnan på olika sätt. Hormonerna styr hur du känner dig, om du är glad eller ledsen. De styr hur näring tar upp i kroppen, hur mycket fett som lagras och hur muskler bildas. Hormonerna styr också hur snabbt du växer, när du ska komma in i puberteten och om du är redo att få barn eller inte.

Att utforska kroppen

Din känsel är din första upplevelse av dig själv och av livet. Redan inne i din mammas mage kunde du känna din hud och hur din kropp studsade mot mammas mage när du rörde dig.

I huden finns massor av nervtrådar som skickar information upp till hjärnan om hur och var kroppen berörs. Redan inne i magen kan fostret känna om den blir berörd på ett behagligt eller obehagligt sätt. När fostret berörs på ett behagligt sätt, t.ex. genom att mamman smeker sin mage mjukt och pratar med barnet på ett kärleksfullt sätt, slappnar barnet av. Men om mamman är stressad och orolig eller om mamman eller magen råkar ut för våld, så reagerar fostret genom att spänna sig.

Även om fostret inte kan ha en aning om hur livet utanför magen ser ut så kan det uppleva det i sin kropp som stress eller avslappning. De här tidiga känslorna bildar en stark uppfattning om hur livet på utsidan är och när barnet är fött och börjar utveckla sin identitet så blir de här tidiga känslorna grunden till den uppfattning barnet har om sig själv.

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS?

Do you have questions or concerns about tantra, sexuality and relationships? Ask them directly to me and you might get an answer here in my blog. Your curiosity is a gift and it leads to growth and openness.

1.png

Thank you for your question!

tantra retreat

YOU ARE
IMPORTANT

It is so easy to contribute to a better world. With awareness, life becomes a kind, accepting and loving playground where we can all grow. The easiest way to contribute is to share this article on Facebook!

MORE ARTICLES

bottom of page