top of page

Onani tips för tjejer

Det här är ett utdrag ur min bok - Sex sanningar och myter...

Onani

Att onanera eller mastrubera är att stimulera sig själv sexuellt. Det finns många slangord som t.ex. runka, fingra eller handsex för onani. Så gott som alla människor onanerar, till och med små barn. Onani är ett av de bästa sätten som finns för att lära känna sin kropp och vad som ger dig njutning.

Förr i tiden ansågs onani vara skamligt och barn hotades med hår i handflatorna om de inte hade händerna på täcket när de sov. Än idag tycker många vuxna att det är pinsamt att prata om onani. Det är många gånger lättare att prata om sex än om att man onanerar, ändå är onani något som de flesta gör för att slappna av och njuta. I vissa perioder onanerar man oftare än andra och särskilt när den sexuella energin väcks i tonåren är onani en viktig del av barnets sexualitet. Endel kan onanera flera gånger per dag under tonåren.

Onani tips för tjejer

För att få riktigt sköna orgasmer kan man börja med att beröra hela kroppen. Brösten är väldigt känsliga och när man berör brösten utsöndras orgasmhormonet oxitocin, det gör orgasmerna kraftfulla och endel tjejer kan få orgasm bara av att massera brösten. Bröstbenet är också ett skönt ställe att smeka sig själv på, smek gärna bröstkorgen också och njut av de ställen under armarna där huden är extra tunn.

Insidan av låren är väldigt känsliga och när man smeker där aktiverar nerverna i klitoris. Att smeka sig själv där är ett bra sätt att öka kåtheten och känslan i fittan.

Nedre delen av magen, precis över blygdbenet är också superkänslig för beröring. Man kan smeka huden där eller trycka ner i magen så att man känner beröringen utanpå in i slidan. Att smeka hela bäckenområdet, insidan av låren och mellangården är ett skönt sätt att få fittan att öppna sig.

Att trycka sina händer mot fittan eller att pulsera med händerna mot fittan gör att musklerna slappnar av och då pulserar mera blod in i blygdläpparna och hela fittan svullnar upp. Då blir den extra skön och känslig. Man kan också trycka olika föremål mot fittan, det behövs ingen dildo eller vibrator. Prova med olika material, glas och metall har en sval och skön känsla. En flaska fylld med varmt vatten kan vara skön att trycka mot blygdläpparna, mellangården och blygdbenet. Prova att hålla stilla en stund och känn pulsen i underlivet.

När fittan är erigerad är det skönt med mjukare beröring. Prova att smeka de yttre blygdläpparna med händerna eller med olika material, päls eller tunt tyg är skönt. Prova att smeka mellangården både mjukt och mera bestämt. Även anus är känslig för beröring. Prova att smeka runt analöppningen försiktigt samtidigt som du slappnar av i hela underlivet.

Använd lite olja eller fuktigheten från slidan när du utforska känsligheten i de yttre och inre blygdläpparna. Prova olika sätt att massera de på, man kan trycka ihop de och öppna de som en fjäril och bara hålla blygdläpparna isär en stund och känna hur fittan pulserar och hur sval luften är mot huden.

Utforska området innanför de inre blygdläpparna. Glid med ett fuktigt eller inoljat finger på den tunna och känsliga huden.

Utforska klitoris genom att rita cirklar runt den med fingret. Testa att beröra den utanpå klitoriskappan eller att trycka tillbaka den och beröra klitoris mitt på. Experimentera med olika typer av beröring. Vibrationer och smekningar.

I slidmynningen är man jätte känslig. Prova att hålla ett finger, en massagestav eller liknande mot slidmynningen och bara hålla stilla där. Snart kommer fittan öppna sig och slidan kommer vilja suga in fingret eller staven. Prova att vänta tills fittan själv vill ta emot penetration. Väl inne i slidan kan du utforska slidväggarna med fingret eller massagestaven. Du kommer att känna att du är känsligare på vissa ställen än på andra.

Prova att nå G- punkten och experimentera med olika tryck. Ibland kan det vara extra skönt att massera ovanpå den nedre delen av magen samtidigt som man stimulerar G - punkten.

Prova att nå hela vägen in i slidan och möt livmoderhalsen. När slidan blir riktigt upphetsad trycks den ihop och livmoderhalsen rör sig närmare slidmynningen. Livmoderhalsen är jätte känslig för beröring.

Prova nu hur du vill beröra fittan på olika sätt. Snabbt och kraftfullt, mjukt och lätt eller tungt och trögt. Lär känna din fitta och onanera gärna framför en spegel så att du kan se hur fittan ser ut när den är upphetsad.

En del tjejer blir förvånade när de ser sin fitta upphetsad eftersom man är van att se den rakt framifrån. De allra flesta hetrosexuella killar och homo/ bi tjejer tycker att fittor är sexiga och vackra hur de än ser ut. Oavsett om blygdläpparna är små eller stora, de bryr sig inte om fittan är symmetrisk eller inte. Så passa på att njuta av din egen kropp och se på din fitta med nyfikenhet.

Lukta gärna på fingrarna i samband med att du onanerar eller smaka på slidsekretet. Det kan smaka och lukta olika från dag till dag och det innehåller ämnen vars lukt och smak gör att kåtheten växer.

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS?

Do you have questions or concerns about tantra, sexuality and relationships? Ask them directly to me and you might get an answer here in my blog. Your curiosity is a gift and it leads to growth and openness.

1.png

Thank you for your question!

tantra retreat

YOU ARE
IMPORTANT

It is so easy to contribute to a better world. With awareness, life becomes a kind, accepting and loving playground where we can all grow. The easiest way to contribute is to share this article on Facebook!

MORE ARTICLES

bottom of page