top of page

Sex sanningar & myter

Barn som växer upp med en sund relation till sin egen kropp och en sund identitet blir friska & schyssta vuxna. Ungdomar som tillåts utforska sin sexualitet med respekt och integritet gör inga övergrepp och de vågar säga nej... och ja till njutning och kärlek.

När jag växte upp var sex pinsamt, men lockande. Jag kunde inte riktigt fråga de vuxna om sex och den info jag fick var torr och handlade mest om att göra barn. Dessutom hade min kroppsliga integritet inte respekterats som liten utan kramar, pussar och att sitta i knät var ibland ett jobbigt måste. Porrblaskan som vi hittade ute i skogen blev en hemlig skatt - för trots att det var sjukt pinsamt så blev jag kåt på kukarna och brösten på bilderna. Jag mins också hur jag blev kåt på min bästa kompis bröst och spenderade flera månader på att trycka ner min pinsamma sexualitet.

Tills den dan då jag inte ville bli sist med att förlora oskulden så jag söp mig så pass full att jag knappt mindes om jag hade gjort det eller inte morgonen därpå. Men ryktet gick efteråt, min 7 år äldre "pojkvän" hade iallafall berättat - så nu visste hela stan. Piiiinsamt.

Tänk om det varit lite annorlunda? Om jag hade fått utforska min sexualitet själv först. Om jag hade inspirerats att ta mera på mig själv, utan att koppla ihop min kåthet med skam. Tänk om jag hade vågat uttrycka till min vän att jag ville ta på hennes bröst eller om jag hade vågat möta killar nykter och frågat om jag fick ligga bredvid de och utforska deras läckra kroppar, deras dofter och deras smak länge, länge. Tänk om jag hade vågat säga till killarna: "Jag är kåt. Ta på mina bröst och min kropp hur mycket du vill. Testa och kyssa mig på halsen för det gillar jag. Smek min rumpa!. Undersök mig. Utforska mig"

Istället flashade porrblaskan i skogen förbi och jag trodde att jag borde kunna mer än jag gjorde. Jag lärde mig att låtsas. Låtsas att jag visste vad jag höll på med, låstas att jag hann med, låstas att det var skönt... för sex - det var samma sak som att få cred - att bli bekräftad.

Nu har jag själv en tonårsdotter och jag jobbar med tonåringar som vuxit upp och som nu är medelålders. De som inte heller uppmuntrats att leka med sin sexuella energi innan de knullade första gången. Jag ser hur en stor och viktig del av människors sexualitet berövats de.

Därför vill jag berätta för ungdomar om sexuell energi, attraktion, kåthet och kärlek. Jag vill förklara hur känsliga vi är för prestation, krav och dömande. Jag vill berätta att kärlek är helande och att den inte gör ont. Jag vill uppmuntra till nyfikenhet, ärlighet och öppenhet.

Därför skiver jag en bok som heter: SEX - sanningar och myter - för ungdomar och nyfikna vuxna. Den ska också passa bra för människor från andra kulturer där man inte har haft en öppen och nyfiken syn på sex.

Vad skulle DU ha velat läsa i en sån bok? Skriv gärna dina tips i kommentarsfältet....

...fortsättning följer.

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS?

Do you have questions or concerns about tantra, sexuality and relationships? Ask them directly to me and you might get an answer here in my blog. Your curiosity is a gift and it leads to growth and openness.

1.png

Thank you for your question!

tantra retreat

YOU ARE
IMPORTANT

It is so easy to contribute to a better world. With awareness, life becomes a kind, accepting and loving playground where we can all grow. The easiest way to contribute is to share this article on Facebook!

MORE ARTICLES