top of page

Din Yoni


Yoni betyder källa, ursprung och är platsen där världen skapas. Kvinnans kön har på sanskrit fått många poetiska beskrivningar och har i vissa kulturer firats som en guddom.

Kvinnans yoni är otroligt känslig och intelligent. En kvinna med bra kontakt med sin yoni har inte bara kontakt med sin egen njutning utan också med en enorm kreativitet, en skapande kraft och en intuition som är bortom det du kan föreställa dig.

Från vår yoni, blygdläppar, klitoris, g – punkt, slidväggar, livmodertapp och a – punkt samt från mellangården och anus går nervförgreningar upp till spinalnerven som sedan löper längst med ryggraden och in i hjärnan till det center som har med vår upplevelse av enhet och totalitet att göra. Den delen av hjärnan där vi har en intuitiv förståelse som inte är baserad på intellekt men där former, färger och toner talar sitt tydliga språk och där vi är mycket öppna för vår emotionella intelligens. Den delen av hjärnan där vår förmåga till medkänsla och kärlek finns.

En annan del av hjärnan, pannfrontloben står för vårt intellektuella sätt att tänka. Vår rationella sida, men också den delen av hjärnan som skiljer rätt från fel, ditt från mitt och bra från dåligt. Den sidan av din personlighet som dömer och som måste ha tydliga bevis på att rätt är rätt och fel är fel.

Båda dessa delar av hjärnan borde samarbeta på ett finstämt och raffinerat sätt, men problem uppstår i vardagen när vi har för mycket energi i pannfrontloben. Då blir vi lätt självkritiska, missnöjda, perfektionistiska, vi söker fel och brister och blir målmedvetna på ett kompetativt sätt. Många som drabbas av stress och depression har för stor aktivitet i pannfrontloben.

SEXUELLA ÖVERGREPP

Kvinnor som varit med om övergrepp, som haft sex mot sin vilja eller som gått med på att ha sex trots att de inte varit hundra procent upphetsade skadar nervförgreningarna i underlivet och därmed kontakten med spinalnerven och den gudomliga kraften går förlorad. Man tappar sin intuition, sin kreativitet och sin emotionella intelligens och blir stressad, kritisk och försöker hitta tillfredställelse och bekräftelse utanför sig själv.

DIN YONIS INTELLIGENS

Nerverna i underlivet är otroligt intelligenta. När du möter din yoni i närvaro och avslappning aktiveras nerverna i underlivet. Det gör att blod strömmar in i de kvinnliga svällkropparna och precis som mannens lingam blir yonin erigerad när kvinnan känner sig trygg, sedd och sexuellt attraherad. När svällkropparna sväller ökar känsligheten i underlivet och lubrikationen av slemhinnorna ökar. Det tar ungefär 30 minuter för din yoni att bli fullt erigerad och upphetsad.

När du är fullt upphetsad är nerverna otroligt känsliga och musklerna i slidan reagerar på den lättaste av beröring genom att anpassa slidans storlek och tryck till beröringen. Det betyder att om du för in ett finger i slidan när den är erigerad, så kommer slidan i sin egen takt sluta om runt fingret automatiskt. Låter du beröringen vara kvar, stilla så kommer slidan rytmiskt att krama om fingret och suga det längre in mot livmodertappen där slidan är som allra känsligast.

EN KÄNSLA AV DJUP SAMHÖRIGHET

Längst in i slidan, på och omkring livmodertappen är du som allra mest känslig. Om du har en älskare som kan beröra dig där, antingen med fingrarna eller med sin lingam så öppnas du för en njutning som är bortom ord och förstånd. Dessutom produceras hormoner i kroppen som gör dig sammansvetsad med din älskare.

Du kan få orgasm djupt inne i slidan, runt livmodern, på g – punkten och ytligare runt klitoris och urinröret. Vid en orgasm frigörs en enorm mängd hormoner och signalsubstanser som gör dig djupt avslappnad, lugn, lycklig och hormonet vasopressin som också reglerar vätskedepåerna i kroppen produceras. Vasopressin är det som gör dig ”beroende” av din älskare och det är ett viktigt ämne när det kommer till förälskelse.

ALLA KAN FÅ ORGASM

Alla kvinnor kan få orgasm, inte bara de ytliga och korta orgasmerna vid klitoris utan även de långa djupa orgasmerna eller helkroppsorgasmerna som fyller hela kroppen med energi och avslappning. Om du har haft dåliga erfarenheter av sex, blivit utsatt för övergrepp eller haft penetrerande sex utan att yonin varit erigerad eller tillräckligt lubrikerad så skadas nerverna och även vävnaden i slidan. Slidan får mindre känsel eller till och med känselbortfall. I värsta fall skapas muskulära spänningar som leder till smärta lokalt eller i hela underlivet vid samlag. Om man trots det har penetrerande sex så förvärras problemet.

Många kvinnor tror att deras underliv är för ”slappt” vid penetrerande sex och spänner därför musklerna under samlag i tron att det ska bli skönare för henne eller mannen. Resultatet blir det omvända. Ju mer spänningar man har i underlivet desto mindre känsel – både för kvinnan och mannen. Risken är stor att man måste ha hårt och snabbt sex för att över huvudet taget känns något vaginalt.

Alternativet för många är att stimulera klitoris vid vaginalt sex. Det gör ytterligare att känseln inne i slidan minskar.

DEARMORERING

Genom akupressurmassage och vissa stretchingövningar kan du återfå känsligheten i underlivet igen. Du kan få samlagssmärtorna att minska eller försvinna helt och du kan komma att uppnå djupa vaginala orgasmer efter en tids träning.

Känslomässigt och andligt växer du som kvinna när du har kontakt med din yoni och din njutning. Din förmåga att intuitivt förstå och känna ökar, din kreativitet och livslust växer och livet blir spännande, heligt och sensuellt.

Du kan få akupressurmassage både ovanpå slidan, äggstockarna och livmodern, men även inne i yonin. .

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS?

Do you have questions or concerns about tantra, sexuality and relationships? Ask them directly to me and you might get an answer here in my blog. Your curiosity is a gift and it leads to growth and openness.

1.png

Thank you for your question!

tantra retreat

YOU ARE
IMPORTANT

It is so easy to contribute to a better world. With awareness, life becomes a kind, accepting and loving playground where we can all grow. The easiest way to contribute is to share this article on Facebook!

MORE ARTICLES

bottom of page