top of page

Min guru


I många år drömde jag om att träffa en riktig guru. En närvarande och kärleksfull människa som kunde visa mig vägen mot ljuset. Jag sökte min guru i böcker, under mina resor runt omkring i världen och på alla de platser där en guru skulle kunna finnas.

Nu har jag haft den stora äran att få spendera drygt ett år vid min gurus sida och trots att kontrollfreaket i mig så gärna vill klamra sig kvar vid mina gamla mönster så tar jag allt oftare rollen som lärljunge och elev i vår relation. Min guru har lärt mig många viktiga kunskaper om livet. Han har bland annat lärt mig att slappna av och vara öppen och närvarande. Så fort jag går in i stress påminner han mig om det med brutal ärlighet och om jag söker distraktion i facebooks värld så tar han min mobil ifrån mig. Istället visar han mig löven som fallit till marken, eller månens runda skiva på himmelen och ber mig att titta, titta, titta. ¨

Han får mig att se ut ur min annars så myllriga tankebubbla som så ofta skymmer sikten för det som är. Min guru lär mig att vara tydlig mot min omgivning och att tydligt kommunicera mina behov direkt och inte vänta på ett bättre tillfälle. Jag har alltid varit bra på att ta ansvar för andra människors eventuella känslor på bekostnad av mig själv. Detta leder till spänningar i kroppen och instängda tankar som snurrar. Men min guru säger alltid precis som det är, rakt på sak. Om han är missnöjd med något, dröjer det inte innan han påpekar det och kräver bättring.

Han vill alltid vara tillfreds med livet. Jag beundrar min guru för den egenskapen - att han alltid tycks vara tillfreds. Han håller inte kvar vid sina besvikelser, sin smärta eller sina rädslor. Han släpper det förflutna om och om igen och möter nuet med nyfikenhet och glädje.

Min guru är en människa som med sin öppenhet öppnar andra människor. Han bjuder in sig själv till nya spännande möten var han än är och jag är så lyckligt lottat att få vara vid hans sida. Han ser andra utan rädsla för hur de ska se honom och jag får lära mig att bejaka min nyfikenhet och min entusiasm i mötet med nya människor. På så sätt blir jag mera öppen och livet blir mera spännande och hjärtligt.

Min guru är min lilla son på 15 månader. Jag är hans trygghet, hans mamma. Jag är den som håller honom varm och torr och mätt och han är den som lär mig leva!

Han lär mig att jag är älskvärd precis så som jag är. Han lär mig att inte döma andra och att vara sann mot mig själv. Min guru lär mig att livet inte behöver vara massa måsten utan att det man framförallt behöver är närvaro för att utforska, att leka och uppleva livet med alla sinnen.

Han får mig att dansa fram istället för att gå eftersom det är mycket roligare. Han får mig att sjunga spontant och han bjuder på amingsstunder som är en riktig djupavslappning flera gånger om dagen.Jag trodde aldrig att jag skulle hitta min guru i ett litet barn.

Min syn på en förälder är en som uppfostrar, lär ut och formar. Men nu har jag kommit på bättre tankar. En förälder ger mat, värme och trygghet och i gengäld får man en läromästare, utan ego och med otroligt mycket kärlek.

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS?

Do you have questions or concerns about tantra, sexuality and relationships? Ask them directly to me and you might get an answer here in my blog. Your curiosity is a gift and it leads to growth and openness.

1.png

Thank you for your question!

tantra retreat

YOU ARE
IMPORTANT

It is so easy to contribute to a better world. With awareness, life becomes a kind, accepting and loving playground where we can all grow. The easiest way to contribute is to share this article on Facebook!

MORE ARTICLES

bottom of page