top of page

Tantrisk te ceremoni

Idag blev jag bjuden på en tantrisk te ceremoni med Amia från Kina och Shashi Solluna. Shashi berättade om kulturen runt te ceremonierna, vart te't kom ifrån och hur en te ceremoni går till.

Uppenbarligen finns det ett uttryck som heter "tea drunk" - som betecknar den känsla av berusning som man får under en te ceremoni. Jag tänkte att det säkert bara var symboliskt, men jag kom att bli förvånad.

Vi fick njuta av två olika teer - ett svart och ett grönt. Teet bryggs i flera omgångar och får olika smak beroende på vilken omgång det är. Till te't fick vi njuta av små kinesiska torkade frukter - något som tillsammans med te't smakade underbart.

Innan te't bryggdes skickades det runt på en liten bambuplatta för att vi skulle få dofta på det och insupa aromen i våra hjärtan. Därefter dracks det varma te't med små sippanden, nästan som när man provar vin. Det rådde en andäktig stämning och en djup samvaro mellan oss.

Plötsligt började jag gråta av glädje. Allt var så vackert. Dessa människor, musiken, det dukade bordet och solen som sken in genom fönstret. Dessa vänliga handlingar av kärlek och de vänskapliga blickarna mellan oss. Mitt hjärta öppnades och tårarna kunde inte sluta trilla.

Så började Shashi och Amia sjunga och rummet fylldes av en magisk stämning - det var drömskt och så otroligt vackert. Min rygg pirrade av njutning och välbehag. Tänk att vi människor skulle kunna ägna våra liv åt att skapa skönhet och kärlek tillsammans istället för att kämpa, agera i avund och rädsla eller strida.

Vi vill ju bara sjunga, vara tillsammans och njuta av livet.

Jag hade fått min lilla berusning av teet - det var en otroligt vacker upplevelse och något som jag ser fram emot att göra igen.

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS?

Do you have questions or concerns about tantra, sexuality and relationships? Ask them directly to me and you might get an answer here in my blog. Your curiosity is a gift and it leads to growth and openness.

1.png

Thank you for your question!

tantra retreat

YOU ARE
IMPORTANT

It is so easy to contribute to a better world. With awareness, life becomes a kind, accepting and loving playground where we can all grow. The easiest way to contribute is to share this article on Facebook!

MORE ARTICLES

bottom of page