top of page

Att älska det som gör ont

Man brukar ofta säga; "älska mig mest, när jag förtjänar det som minst - för då behöver jag det bäst". Det är en gammal floskel som gör att man liksom vaknar till av den enkla sanningen. På samma sätt känns det kanske omöjligt att verkligen förkroppsliga denna sanning i verkliga livet.

Vi människor har en förmåga att vilja fly ifrån det som gör ont och att undvika det som känns obekvämt. Vi vill dölja att vi ibland mår dåligt, vi biter ihop och håller masken och väljer att inte säga sanningen av rädsla att bli dömda.

Alla dessa sociala spel skapar otrygghet Våra kroppar blir spända, våra sinnen blir stressade och många människor är för stolta för att erkänna det för oss själva och för varandra. Vissa människor äter sig ut ur sin ångest, andra shoppar, tränar, svälter, botoxfyller sig, skitsnackar sig eller super sig ut ur smärtan. Andra stänger av, stänger ner...

..tills hela livet känns tråkigt, grått, allvarligt och som om man måste kämpa för att kunna älska. Man kanske börjar ställa krav på sin omgivning och på sig själv. Kanske blir livet en evig väntan på ...sen. Då när allt är klart - då när jag äntligen kan börja leva.

Älska det som gör ont.

Acceptera det.

Låt ditt medvetande söka sig emot det istället för bort ifrån det.

Slappna av inför det, det onda är en del av det som är just nu. Just nu finns så mycket. Det onda finns och det goda. Det kärleksfulla. Det som söker sig emot det onda, det som omfamnar det onda. Det som lyssnar och förstår men som inte vill ändra på någonting. Den som bara vill se dig, vara med dig.

När du fylls över av kärlek, spiller du kärlek runt omkring dig och du möter kärlek var än du går. Du kommer aldrig behöva känna dig ensam. Du kommer alltid mötas av en leende blick och ett öppet hjärta.

En människa som spiller sin kärlek över världen kommer inte alltid att älskas, men hon är inte beroende av andras kärlek och uppskattning. En människa som är fylld av kärlek älskar sig själv när hon känner sig liten. Hon har förmågan att hålla sig själv när hon gör ont och hon är stark nog att be om hjälp när hon behöver det.

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS?

Do you have questions or concerns about tantra, sexuality and relationships? Ask them directly to me and you might get an answer here in my blog. Your curiosity is a gift and it leads to growth and openness.

1.png

Thank you for your question!

tantra retreat

YOU ARE
IMPORTANT

It is so easy to contribute to a better world. With awareness, life becomes a kind, accepting and loving playground where we can all grow. The easiest way to contribute is to share this article on Facebook!

MORE ARTICLES

bottom of page