Baktalad och utmanövrerad

Att sexualitet och intimitet är skrämmande är klart för mig, men att det kan få människor som säger sig ha valt en andlig och öppen väg i livet att baktala, ljuga och förstöra någons arbete är för mig helt otroligt. Läs historien som pågått i mitt liv sen i höstas...

Jag hade en dröm. En dröm som jag delade med Maria. En gemensam yogastudio där vi skulle växa och möta nya elever i rörelse, anding och frid. Men riktigt så blev det inte. Jag lämnade mitt jobb på ett gym i stan, hoppades att så många av mina gamla elever skulle förstå vilken möjlighet flytten var och följa med till de nya lokalerna som ännu inte hade golv - mitt inne i stan.

Det började med att jag och Maria gemensamt skrev kontrakt med Gunilla på karateföreningen för hyra av yogastudion. I kontraktet gav hon oss 3 mån uppsägningstid och Gunilla lade sedan till muntligt att det som gällde vid uppsägning från deras sida var 9 månader enligt lag. Jag tyckte det var givmilt att förkorta vår uppsägningstid i kontraktet.

Sedan starten har jag och Maria haft olika åsikter om hur studion ska drivas och vilken inriktning vi ska ha. Jag ville skapa en mötesplats mellan olika stilar och olika människor. En plats som påminner om Ängsbackas öppenhet och gemenskap. Maria sade sig vilja det också i början. Hon var alldeles ny som yogalärare och längtade efter ett sammanhang, men snart började Maria bry sig mera om sig och sitt.

Ju mer tiden gick desto mindre samarbete blev det mellan mig och Maria. Det kändes som om hon ville ha studion på sitt sätt och inte ville ha mig där. Det märktes i stort och smått. Investeringarna skulle vara på hennes villkor, de inköp jag ville göra eller förbättringar i studion fick jag inte gehör för, mina altare städades undan med ursäkten att jag fick städa undan hennes altare inför mina klasser om jag ville.

Men jag har flera platser i livet där jag verkar och Ängsbacka blev en allt större del av mitt liv. Snart blev jag också gravid igen efter att ha fått missfall och längtade nu efter att få mitt barn, ta en paus från den obehagliga stämningen i studion och riktigt cokoona med lillen.

Gravid i åttonde månaden - meditation, filosofi och yoga innan sommarlovet.

Jag hyrde ut studion till mina kollegor Eva och Sofia under föräldraledigheten och gjorde tydligt klart för Maria att jag inte skulle kunna vara tillgänglig. Hon gick med på att ta över ansvaret under tiden jag var borta mot att jag skulle i gengäld köpa ljus till studion och hjälpa till med hemsidan.

Jag meddelade vaktmästaren Hasse på katareföreningen att både jag OCH Maria skulle hyra ut i andra hand. Han hade inga invändningar och vi fick flera nycklar av vår hyresvärd Gunilla till hyresgästerna.

Året av föräldraledighet flöt på relativt bra, men Maria började så smått tala om att flytta ut till sin hemma studio. Hon plockade med sig lite av vår gemensamma inredning för att vi ändå skulle dela upp allt snart.

I oktober 2016 hade vi ett möte då vi skulle diskutera fortsatt uthyrning till Eva och Sofia och ev. en möjlighet för de att vara mera delaktiga i allt runtomkring. Under mötet tog Maria, Sofia och Eva över diskutionen och vände det till att Maria skulle ta över studion med oss som hyresgäster, Sofia skulle ta "min" torsdagstid och de tre verkade mycket nöjda med diskustionen. Jag kände mig dock otroligt otrygg, att lämna över studion som jag byggt upp med Maria och bli hennes hyresgäst skulle innebära att jag skulle få följa hennes krav och inte kunna bedriva min verksamhet på det sätt jag gjort tidigare.

Maria blev tydligt irriterad och sade att hon därmed avslutar vårt samarbete och ämnade säga upp vårt gemensamma kontrakt.

I mitt och Marias partner avtal står att den part som inte säger upp hyreskontraktet får ta över detsamma vid en uppdelning av Örebro Yoga. Maria bokade ett möte med karateföreningen där hon skulle säga upp sin del i kontraktet. Jag påpekade att ett möte var onödigt eftersom det räcker med en skriftlig uppsägning, men hon ville ha ett personligt möte. Dessutom skulle Eva och Sofia följa med. När jag bad om att få följa med nekades jag detta.